SOORTEN LENZEN

 

Daglenzen

Daglenzen zijn contactlenzen die je maar één dag draagt. Je brengt ze ’s morgens aan en je gooit ze ’s avonds gewoon weg. De volgende dag begin je weer met een gloednieuw, fris paar lenzen. Daglenzen worden om die reden de beste manier van lenzen dragen genoemd.
Deze lenzen zijn ideaal als je de vrijheid wil om zonder bril een paar uur te sporten, uit te gaan of je uit te leven in het weekend of op reis.

 Daglenzen-afbeelding Dailies

 

Wat zijn de voordelen van daglenzen?

- Geen gedoe, ze vragen totaal geen onderhoud
- Geen lensvloeistof nodig, ook handig als je reist
- Goede oplossing bij het zwemmen (in combinatie met een zwembril)
- Aangewezen als je occasioneel lenzen wil dragen

 

Maandlenzen

Maandlenzen zijn contactlenzen die je gedurende 30 dagen draagt. Je brengt ze ’s morgens aan en op het einde van de dag neem je jouw contactlenzen er terug uit. Je reinigt de contactlenzen met contactlensproduct volgens de aangeleerde methode en bewaart ze in de lenshouder. De volgende dag breng je dezelfde contactlenzen terug aan.

Als je van plan bent om elke dag lenzen te dragen, zijn maandlenzen een goede oplossing.
Naast maandlenzen voor dagelijks gebruik, bestaan er ook maandlenzen om af en toe mee te dutten of te slapen. In dit geval spreken we van maandlenzen die je dag en nacht mag dragen.

 
Tweewekelijkse lenzen

Tweewekelijkse lenzen zijn een goede oplossing voor mensen die elke dag hun lenzen willen dragen, maar problemen hebben met droge ogen of snel vervuilde contactlenzen. Deze contactlenzen bestaan uitsluitend uit hoog zuurstofdoorlaatbaar materiaal. Ook zijn ze dunner dan een maandlens en verhogen daarmee het draagcomfort. Daarnaast vervang je ze sneller dan een maandlens. Na 14 dagen dienen deze contactlenzen vervangen te worden.

 2wekelijks-Oasys-frt

 

Hybride contactlenzenHybride lens

Hybride contactlenzen zijn lenzen met een harde kern en een zachte rand, specifiek voor onregelmatige cornea’s zoals keratoconus, corneaal astigmatisme, post-operatieve corneale onregelmatigheden,…

Voor meer informatie, kom gerust eens langs bij ons in de winkel. Wij vertellen u er graag meer over.